VLAGGENZEE

Er is een klein stukje industrieterrein (met winkels) in Deventer waar ik geregeld langs rij op weg naar mijn werk (en terug). Die route rij ik al bijna 6 jaar, maar ik moet vaak lachen als ik dat ene stukje passeer. Op een vierkante kilometer slaan de vlaggen je om de oren. Het is één grote vlaggenzee! Als ondernemer zou ik dan juist iets anders verzinnen om eruit te springen.

Maar nee, ze hebben allemaal dezelfde formaat vlaggen naast elkaar in groepjes van drie. Altijd in groepjes van drie. Dat zie je niet alleen op dat ene stukje in Deventer, maar overal in Nederland. Zeker een "geheime" marketingformule. Oké, het fleurt zo'n terrein wel wat op en het is fijn voor de vlaggenboer, maar ik blijf dit tafereel lachwekkend vinden. ("We moeten vlaggen! Drie!"). Onlangs fietste ik er weer langs en heb even een klein rondje gemaakt om ze te fotograferen. Het zijn er heel veel, maar dit zijn ze nog lang niet allemaal. (Laatste foto is prachtig.)