GRAPHIC DESIGN FESTIVAL

Dit jaar stelt het Graphic Design Festival in Breda hun Poster Project open voor deelname door oude rotten, starters, studenten, autodidacten. Vijftig geselecteerde posters worden tijdens het festival (van 17 t/m 27 april 2014) getoond als onderdeel van een internationale expositie in het centrum van Breda. Die kans heb ik aangegrepen en vandaag heb ik mijn ontwerp ingezonden. Hieronder het resultaat.

Met maximaal 100 woorden kan je jouw ontwerp toelichten. Mijn woorden: "Ik las een stukje over kunst. De strekking: je koopt niet alleen dat mooie object, je koopt ook de ziel en zaligheid van de kunstenaar. ’You’re not just buying a piece of art, you’re buying a piece of heart.’ Zodoende kwam ik op de regel: Always create a piece of heart. Het is mijn credo en advies, niet alleen voor mijzelf maar voor elk mens. Zeker voor elk creatief mens. In feite een variant op ’Do what you love what you do’ of ’Make good art’ van Neil Gaiman. Heel toepasselijk heb ik met een harten-stempeltje de typografie gevormd." Voor de grafische nerds heb ik op de poster vermeld welk font ik als basis heb gebruikt. Zie hieronder het hele proces: