SHORTLIFE SCHETSWEDSTRIJD

Eindelijk tijd om de winnaar bekend te maken van het Shortlife schetswedstrijdje. En dat was geen eenvoudige opgave!

Voor degene die niet weet waar ik het over heb, even kort:

Eind 2013 heb ik een jubileumboekje uitgebracht om te vieren dat Shortlife een jaar bestond. Bij de speciale uitgave zit ook een Shortlife potlood. Inhakend op de titel ’Wie schetst mijn verbazing?’ daag ik de lezer uit om ook te gaan tekenen (jouw eigen verbazing of die van een ander). De meest hilarische inzending wordt beloond met een van de t-shirts uit de Shortlife Collection die later dit jaar onder het Mustart label te koop zullen zijn. Deadline was 13 januari 2014 (bekend gemaakt via alle Social Media kanalen).

EEN LIEDJE!

Een van de eerste inzendingen kwam van singer/songwriter Bert Bruines. Hij stuurde mij geen tekening, maar een zgn. ’audio-schets’. Oftewel: Een demo van een prachtig, ingetogen liedje! Daar was ik helemaal van ondersteboven; dat ik dát teweeg kon brengen. Echt te gek. Het idee werd geboren om bij het liedje een clip te maken bij genoeg inzendingen. Ik heb uiteindelijk 20 inzendingen ontvangen, inclusief het liedje. En tot mijn verbazing hebben een aantal mensen de gelegenheid aangegrepen om iets persoonlijks (voor mij) te maken. Dat is natuurlijk hartverwarmend! 

WINNAAR

Maar ja…dan heb je ineens de ondankbare taak over jezelf uitgeroepen om een winnaar aan te wijzen. Om het mijzelf iets makkelijker te maken, heb ik in eerste instantie gekeken of 1) men een potlood heeft gebruikt en of er 2) een verbazing is geschetst. Beetje streng misschien, maar wel eerlijk. Toen bleven er 9 over. En daaruit koos ik, zoals gezegd, de meest hilarische. Dus niet de beste. Niet de mooiste. Niet het meest gelijkend. Niet het meest kunstzinnige. Nee, de meest hilarische. En eerlijk is eerlijk, ik moest wel even lachen om de schets van Steven Oost. Als je bedenkt dat dit zijn verbazing zou zijn: Hij vertrekt geen spier! Dus als Steven zijn maat doorgeeft, ontvangt hij een mooi t-shirt uit de Shortlife Collection van Mustart. Gefeliciteerd!

BEDANKT!

Bij deze wil ik iedereen enórm bedanken voor jullie tijd, energie, aandacht, inzendingen en fijne woorden. Daarmee bedoel ik ook diegenen die niks hebben ingezonden, maar wel van zich hebben laten horen naar aanleiding van mijn boekje. Ik ben enorm trots op het resultaat en ontzettend blij en verrast dat men zich geïnspireerd voelde op welke manier ook.

VIDEOCLIP

Ik heb een idee in mijn hoofd zitten voor een korte clip. Deze ga ik voorleggen en bespreken met De Mannen Zonder Pak. I’ll keep you posted!