FOR HARTEN VAN HELDEN

Na mijn boek 'Harten van helden' waarin Nederlandse en Vlaamse songschrijvers vertellen over het maken van liedjes, was ik begonnen aan een uitgave met meer buitenlandse artiesten. Ik heb vol bewondering mogen spreken met mijn helden Neil Finn (Crowded House), Zach Gill (ALO & Jack Johnson), Bill Janovitz (Buffalo Tom) en Glen Hansard (The Frames, The Swell Season). Door omstandigheden (werk, gezin, sociale leven e.d.) is het daar helaas bij gebleven. Een van mijn Top 5 muzikale helden, Glen Hansard, sprak ik in Amsterdam, de middag voor zijn optreden met The Swell Season in Paradiso. Het gesprek begon wat stroef, maar - om een lang verhaal kort te maken - uiteindelijk hebben we een 'lovely chat' gehad. 's Avonds bij het optreden speelde hij het nummer Paper Cup zonder de band en droeg het op aan 'Harten van helden'. Which is me! Dat vergeet ik natuurlijk nooit meer. Gelukkig heeft iemand het geheel opgenomen. Geniet ervan!

P.S.: Ik zou dit filmpje dolgraag thuis willen koesteren. Is er iemand die weet hoe en of dat mogelijk is?